Zoeken
  • KWIK Events

Herdenken, Vieren en Koesteren!

We hebben het snel en gemakkelijk voor u gemaakt om uw blog te beheren!


Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. In andere landen maar ook in steden in ons land, is daar al veel aandacht aan gegeven.


De 2e wereldoorlog en de Bevrijding is veel besproken geweest bij ons thuis. Mijn vader was oprichter van de Documentiegroep 40-45 en Bulletin 40-45, een studiegroep over de luchtvaartoorlog. Hierdoor hebben wij als gezin veel bijeenkomsten meegemaakt, vaak op militaire vliegtuigen. Mijn ouders gaven maandelijks een magazine uit, de oorlog én de bevrijding werd veelvuldig besproken.


Papa heeft jarenlang met een aantal vrijwilligers het Bevrijdingsbal in de Stadsgehoorzaal georganiseerd. Op de muziek van Glenn Miller dansen met de liedjes van de Andrew Sisters.


In 2015 werd ik gevraagd om zitting te nemen in de Werkgroep Bevrijding Leiden. Samen met enthousiaste stadsgenoten hebben wij toen een mooi programma georganiseerd. En dus.....gaan we in de herhaling!


Samen met de werkgroep zijn we 1,5 jaar geleden in opdracht van de Gemeente Leiden, begonnen aan het programma voor 2020. Van de film Soldaat van Oranje bij Minerva tot een app met alle gebeurtenissen in de stad. Van een prachtige tentoonstelling in LEVEL tot een grote taptoe en bevrijdingsfeest op de Lammermarkt. Het gehele programma is te vinden op de website. Ook op FB is eea te volgen.


Ik ben trots om hier aan meegewerkt te mogen hebben. Opdat we nooit vergeten......


2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven