top of page

CHAT GPT, onze nieuwe best friend!

Het is altijd leuk om mijn gedachten en inzichten te delen, vooral als ik weet dat mijn woorden een waarde kunnen toevoegen aan zakelijke interesse. Schrijven is voor mij altijd een passie geweest. Ooit had ik de ambitie om journalist te worden, maar ik werd een andere richting opgestuurd toen ik meerdere keren werd uitgeloot voor die studie. Toch is mijn liefde voor schrijven nooit opgehouden.


Schrijven kost echter tijd en inzet. Het begint met een ruwe opzet op papier, gevolgd door een check, herschrijven en herzien. Maar onlangs heb ik via LINK2023 kennisgemaakt met CHAT GPT, en ik was versteld van wat het in een mum van tijd kon produceren. Hoewel ik er toen niet dieper op ben ingegaan, ben ik nu wel in de mogelijkheden gedoken. Voor verschillende projecten moest ik teksten maken, en ik besloot het gewoon te proberen. Opnieuw was ik verbaasd over de output.


Natuurlijk brengt deze technologie ook uitdagingen met zich mee. Het kan zeker als een bedreiging worden gezien, vooral in termen van de toekomst van tekstschrijvers bij communicatiebureaus. En ja, het onderwijs zal moeten evolueren om zich aan te passen aan deze veranderingen. Maar dat hoeft niet perse slecht te zijn. Technologie als deze kan de creativiteit en efficiëntie stimuleren.


Toch geloof ik dat er altijd ruimte zal zijn voor menselijk inzicht en creativiteit. Hoewel ik nu gebruik maak van deze technologie om dit stuk te schrijven, voeg ik mijn eigen "sausje" toe en geef ik er mijn persoonlijke touch aan. Dus, beste lezers, terwijl jullie dit lezen, kun je gerust stellen dat mijn nieuwe digitale vriend goed werk heeft geleverd. Maar onthoud: de menselijke touch en creativiteit blijven onmisbaar in de wereld van communicatie en schrijven.


Trudy Kwik13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page